Berichten

Evaluaties Aladdin – Kunsteducatie Walcheren 2020

Evaluaties Aladdin – Kunsteducatie Walcheren 2020

 

Evaluaties Aladdin –  voor groep 3 en 4 Vlissingen september 2020

Ook dit schooljaar ontvangen de scholen na afloop van een activiteit een evaluatieformulier. We hebben voor de voorstelling Aladdin maar liefst 11 ingevulde evaluaties ontvangen. Wij delen de uitkomst hiervan graag met jou en geven je de Tips & Tops die naar voren kwamen.

Uitkomst

Allereerst onze complimenten! Wat een goede evaluaties hebben we mogen ontvangen. De scholen waren allemaal erg blij met Aladdin als vervangende voorstelling. De duur van de voorstelling was prima en de educatieve waarde was goed. Het is een voorstelling die precies aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Bijzonder hoe de poppenspeelster het publiek in haar greep had en de interactie die ze maakte! Vooraf dachten sommige leerkrachten dat een poppentheater misschien wel te kinderachtig zou zijn, maar dit was totaal niet het geval. Er was veel afwisseling, werd boeiend gebracht en het decor was zeer creatief bedacht. Het was een waardige vervanger voor de voorstelling die niet kon plaatsvinden.

Na afloop hebben een aantal klassen nog nagepraat met de klas over wat ze gezien hadden. Over het trouwen van Aladdin met de prinses en hoe dit dan precies zat. Sommige hebben nog een hele middag geknutseld met het thema Aladdin.

De kinderen vonden het geweldig! Ze waren erg enthousiast en de rook bij de geest vonden ze fantastisch maar ook een beetje spannend. Ze waren verrast door wat ze te zien kregen en vonden de verschillende personages erg leuk.

Beoordeling

De voorstelling Aladdin is door de groepen beoordeeld met geweldige cijfers, namelijk 3x een acht, 5x een 9 en maar liefst 3x een 10. Gemiddeld een 9!! Wat een goede beoordeling! Ga vooral zo door!

Voor nu wensen we jullie alvast hele fijne dagen en blijf gezond!

 

Met vriendelijke groet,

 

Vanessa van Driel
planning & organisatie
Kunsteducatie Walcheren
Poppentheater op locatie

Poppentheater op locatie

Poppentheater Koekla speelt op de meest uiteenlopende locaties en is overal inzetbaar. Ook in een kleinere setting komt de charme van het spel goed tot zijn recht. Zo spelen we naast onze voorstellingen in theaters en op scholen ook in kleine zaaltjes en (grote) woonkamers en buiten met goed weer. Wij nemen zelf licht en geluid mee en maken van iedere locatie iets moois. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de vele mogelijkheden.

Tournee in Zwitserland

Tournee in Zwitserland

Eind augustus vertrekken we richting Zwitserland waar we gaan optreden in verschillende Zwitserse steden : Lausanne, Zürich, Bern en Zug. We spelen onze geliefde voorstelling molletje Bim voor Zwitsers en Russisch publiek. Molletje is hier heel geschikt voor omdat hij in 3 talen (NL,EN, RUS) gespeeld kan worden. Het verhaal is makkelijk te volgen, zelfs met weinig tekst. De voorstelling is erg beeldend en kleurrijk. Molletje hebben we met veel succes gespeeld op Internationale festivals in China. Er zijn verschillende prijzen mee gewonnen waaronder beste kindervoorstelling!

 

 

 

 

Première Masha en de beer

Première Masha en de beer

Masha en de beer, is feestelijk in première gegaan in het Amstelveenspoppentheater. Hele leuke reacties van de kinderen en ouders, die zichtbaar genoten hadden van dit kleurrijke nieuwe sprookje. Na afloop konden de kinderen met hun helden op de foto en waren er heerlijke hapjes beschikbaar.

Aladdin in Studio de Bakkerij

Leuke vlog, gemaakt door de enthousiaste familie Oumansour, die naar de voorstelling van Aladdin kwam kijken in Studio de Bakkerij in Rotterdam! Faat Oumansour: Koekla je bent zo’n ceatief persoon dat je zelfs in de voorstelling de verschillende culturen weet te verbinden. Mooi om te zien dat verschillende culturen juist goed samen gaan. Ga zo door! We kijken uit naar je volgende voorstelling!

Masha en de Beer

Masha en de Beer

De nieuwe 3+ voorstelling –  Masha en de beer

Masha is een vrolijk en kwiek meisje dat zich graag overal mee bemoeit. Haar beste vriend is… een beer! Een grote bruine beer die het circus is ontvlucht en in het bos is komen wonen. Hij vindt het daar lekker rustig, maar soms is hij ook wel erg eenzaam. Komt dat even goed uit: Masha kan wel een speelkameraad gebruiken. Samen met de andere dieren beleven ze grappige en spannende avonturen. Het prachtige poppenspel, de fleurige decors, de vrolijke meezing liedjes maken van Masha en de Beer een beregezellige theaterervaring!!

Première in het Amstelveenspoppentheater op 3 november 2019

Golden Magnolia Festival in Shanghai

Golden Magnolia Festival in Shanghai

Op 31 oktober reist Koekla af naar Shanghai, om deel te nemen aan het ”6th Golden Magnolia Shanghai International Puppetfestival and Competition”. Dit grote UNIMA event wordt sinds 2009 gereorganiseerd. Wij gaan hier verschillende keren optreden. Er zal ook een Forum worden gehouden waarin alle deelnemers hun ideeën uitwisselen over het doen herleven en ontwikkelen van Poppentheater. Het Festival duurt 7 dagen en we zullen zeker de gelegenheid hebben om Shanghai te bewonderen.

Koekla in Shanghai
Aladdin

Aladdin

Aladdin is de nieuwe 4+voorstelling van theater Koekla!

Aladdin droomt ervan om prins te zijn. Op een dag klopt er een vreemde man aan. Die beweert zijn oom te zijn en zegt zijn wens te kunnen vervullen: ‘Als je iets voor mij doet, dan maak ik van jou prins Aladdin.’

Hij neemt Aladdin mee op een vliegend tapijt naar een grot in de woestijn, op zoek naar de magische lamp. Dan komt de Djinn, de geest uit de lamp tevoorschijn. Hij laat Aladdin zien dat zijn oom de gemene tovenaar Djafar is, die wil trouwen met de prinses om zo de macht te grijpen. Samen smeden ze een plan om hem te stoppen. Lukt het Aladdin om Djafar tegen te houden en om prins te worden?

Aladdin is een wondermooi sprookje uit duizend-en-een-nacht vol magie en humor in een eigentijds jasje. De ritmische muziek en het kleurrijke decor met animatie en vol spannende verrassingen voert de toeschouwer mee naar een wereld van Oosterse steden, woestijnen en paleizen.

 

Koekla in China

Koekla in China

De tournee in China is uitstekend verlopen! Wij hebben 10 keer gespeeld in verschillende steden in de provincie Guangdong. In het weekend werd er opgetreden in grote theaters, soms voor wel 500 mensen! Door de weeks werden er workshops gegeven voor schoolkinderen. Als klap op de vuurpijl ontvingen wij een Award voor ‘OUTSTANDING DRAMA’ op het 2nd Guangzhou International Family Theater Festival!

Tournee in Zwitserland

Tournee in Zwitserland

Eind April 2018 reist Koekla af naar Zwitserland voor een tournee langs Russische scholen in verschillende steden; Basel, Sion, Zürich, Chur en Lugano. Er worden 2 voorstellingen meegenomen; de Kikkerprinses – het bekende Russische sprookje en Molletje Bim. Wij hebben hier veel zin in!

Koekla in Tallinn

Koekla in Tallinn

In het winterse Tallinn ontmoet het team Koekla, de regisseur/vormgever Jevgeni Bondarenko. Samen gaan ze ideeën uitwerken van de nieuw te maken Oosterse voorstelling Aladdin. Wat voor poppen en decor gaat er gemaakt worden bijvoorbeeld. Tallinn is een sprookjes achtige stad in Estland, Een ideale omgeving voor Koekla om geïnspireert te worden! Aladdin gaat op 28 oktober 2018 in première in het Amstelveenspoppentheater.

Winteravonden aan de Amstel

Winteravonden aan de Amstel

Op zondag 17 december speelt Koekla het Russische sprookje de Kikkerprinses in het kader van het festival ‘Winteravonden aan de Amstel. De locatie waar de voorstellingen worden gegeven is een hele bijzondere; het Tassen museum Hendrikje, wat gevestigd is in een prachtig grachtenpand in het centrum van Amsterdam. Kom genieten van dit prachtige sprookje met wondermooie poppen op deze unieke locatie. Kaartjes zijn te reserveren op: https://ntk.ticketmatic.com/production.php?a=m1lmh1VAgcM&p=DneoX9v_8rA&s=mDTTlyzCaZ0&l=nl

Première het Spookje

Première het Spookje

Op 5 november 2017 gaat de gloednieuwe voorstelling ‘het Spookje’ in première in het APT (Amstelveenspoppentheater). De afgelopen weken is de voorstelling al veel ingespeeld op scholen, theaters en festivals. De voorstelling wordt heel goed ontvangen door jong en oud! Kaartjes voor de première zijn te reserveren bij  http://www.amstelveenspoppentheater.nl/programma/

 

Molletje wint 2 awards in China

Molletje wint 2 awards in China

Molletje Bim heeft 2 awards gewonnen op het China (Nanchong) 2nd Asia-Pacific International Puppetry Festival. Een award voor ‘Style, Design, Costume and making’ en een voor ‘Outstanding programmes’. Er deden 47 groepen mee uit verschillende landen uit o.a Azië, Europa, Australië.

 

Molletje Bim gaat naar China

Molletje Bim gaat naar China

Poppentheater Koekla is uitgenodigd voor het China (Nanchong) 2nd Asia-Pacific International Puppetry Festival. Het Festival vindt plaats in de eerste week van juni 2017. Wij zijn heel blij om met ‘‘Little mole Bim” naar China te gaan! Er zal gespeeld worden in het Engels, maar we gaan onderzoeken of het ook in het Chinees kan.

Little mole Bim
Het Spookje

Het Spookje

Vanaf oktober 2017 gaat de allernieuwste voorstelling van Koekla, het Spookje draaien in de theaters, buurthuizen en scholen in Nederland. De poster is getekend door Gerti Jacquet, bekend van de illustraties van de boekjes van Haas.

Het Spookje gaat over Thijs, die niet kan slapen, omdat hij bang is voor spoken. Je weet  maar nooit wat je in het donker tegen kunt komen.. Maar als hij dan een klein Spookje ontmoet, blijkt dat niet eng te zijn, en ze worden vriendjes. En wanneer hij met het Spookje mee gaat naar zijn grote kasteel, ziet hij daar een klein meisje slapen op een bed van rozen.  Dat lijkt wel zijn vriendinnetje Roosje. Waarom wil ze maar niet wakker worden? Lukt het Thijs om haar wakker te maken?  Gebasseerd op het sprookje Doornroosje van de gebroers Grimm.

Na de voorstelling kun je een leuke workshop volgen. Zelf je eigen collage maken met grappige materialen, een spannend werkstuk, want je maakt tekeningen van je engste dromen. Griezeldieren, krokodillentanden, monsters, tovenaars, heksen, spoken en reuzen, alles wat je maar bang kan maken gaan we tekenen. Wie durft?

Workshop Bijen

Workshop Bijen

Workshop de vrolijke bij

Speciaal voor de voorstelling Kabouter Thijm is er een workshop ontwikkeld over bijen. In de voorstelling is kabouter Thijm imker. Na de voorstelling is het voor de kinderen mogelijk zich te verdiepen in de wereld van de bijen. We gaan aan het werk met bijenwas om eenvoudige poppetjes te maken. Door middel van uitleg en een echte bijenkorf wordt aan het publiek uitgelegd hoe de bijen honing maken.

Workshop kabouter Thijm
Bijenkorf bij de workshop
Een mooi bijtje gemaakt.
Lala boven op de bijenkorf van Thijm.

Deze workshop werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VSB fonds – Iedereen doet mee.

Nieuwe huisstijl website

Nieuwe huisstijl website

Door de grafisch ontwerper Nicola Dehmer is een leuke en vrolijke huisstijl gemaakt. Zij heeft een liefdevolle stijl. Als uitgangspunt heeft zij het slakje van Molletje Bim gebruikt. Ook de achtergrondkleur van de website is aangepast.
Informatie over het werk van Nicola is te vinden op www.dehmer.nl

Kabouter Thijm

Kabouter Thijm

Kabouter Thijm woont in een mooi bloemen huisje. Hij is een imker. Op een dag hoort Thijm een vreemd geluid..
Het is een Varkentje die aan zijn huis knaagt en op zoek is naar onderdak. De Kabouter neemt Varkentje in huis en
leert hem werkjes op de boerderij. Zoals het maken van Honing en verzamelen van voedsel.
Het Varkentje is echter tamelijk lui en wil steeds kattekwaad uithalen met Muis.
Er verdwijnt veel honing de laatste tijd.. Zou buurman Trol dat stiekum doen?
Een verrukkelijke peuter/kleuter voorstelling vanaf 3 jaar.

Molletje Bim op toernee in het Westland

Molletje Bim op toernee in het Westland

Poppentheater Koekla heeft een mooie opdracht gekregen om een serie voorstellingen te spelen op de Westlandse scholen in de maanden januari en februari. Het speciale is, dat er niet alleen voor de kleuters opgetreden wordt maar ook voor ouders die met hun peuters naar de voorstelling komen. Dit is een groot succes omdat de ouders dan kennis maken met de school en soms besluiten om hun kind daar in te schrijven.

Nieuwe poppen de Kikkerprinses

Er worden weer prachtige poppen gemaakt voor poppentheater Koekla’s nieuwe voorstelling de Kikkerprinses. De poppen worden gemaakt in Rusland door een team van specialisten. Wij zijn in ieder geval onder de indruk van het vakmanschap waarmee ze gemaakt worden.

Op tournee Volendam

Op tournee Volendam

Deze maand zijn we op toernee in Volendam met Duimelijntje. Op de basisscholen spelen we voor groep 1,2 en 3,
10 voorstellingen. Duimelijntje wordt heel goed ontvangen door de kinderen en de leraren. Wat ons opvalt is hoe muzikaal de kinderen zijn. Het is een feest om hier te spelen!

premiere Molletje Bim

premiere Molletje Bim

De nieuwe voorstelling van Koekla wordt erg goed ontvangen in de theaters en op scholen.
De kinderen en volwassenen reageren enthousiast op de kleurrijke avonturen van het aandoenlijke
diertje en zijn vriendjes. Op 27 en 28 oktober zal de premiere plaatsvinden in het Amstelveenspoppentheater. Zondag 28 oktober is uitverkocht maar voor zaterdag 27 zijn nog kaarten.

Molletje Bim

Molletje Bim

Jevgeni Bandarenko is weer bij Koekla in Edam. Hij heeft de poppen meegenomen
die hij gemaakt heeft in Rusland. Het zijn weer juweeltjes van poppen geworden
die met veel gevoel voor smaak en perfectie zijn vervaardigd.
Op dit moment werken Christina, Jevgeni en Gilian nauw samen om deze nieuwe
voorstelling vorm te geven.

Nieuwe biggetjes

Nieuwe biggetjes

De poppen; een nieuwe Nif, Naf en Noef zijn met veel liefde vervaardigd in Rusland, door een poppenmaker uit Pskov, Valeri Boldanuk. De oude poppen waren aan vervanging toe, omdat ze al heel veel voorstellingen met veel succes hebben gespeeld, sinds 2003. De voorstelling Nif Naf Noef, gebaseerd op het klassieke sprookje van de 3 biggetjes en de boze wolf, is een van de populairste voorstellingen uit het repertoire van poppentheater Koekla.

Koekla in Tallinn

Koekla in Tallinn

Poppentheater koekla vloog naar Tallinn (Estland) begin maart.Zij hadden daar een ontmoeting van enkele dagen met  Jevgeni Bondorenko, de regisseur van het gezelschap.
Hij kwam daarvoor uit Pskov in Rusland, wat dicht bij Estland ligt. Er werd gesproken over de nieuw te maken voorstelling: Molletje Bim. Het zal een luchtige en muzikale voorstelling worden voor kinderen vanaf 3 jaar. Met personages als; Het Molletje Bim, een vogeltje, een sluwe kat, Dokter Hond,Slakje, en sprekende bomen. Op de foto zien we Jevgeni met de slak die hij voor de nieuwe voorstelling maakte. Onder winterse omstandigheden met veel sneeuw werd ook de oude stad bezocht, wat op het decor van de Sneeuwkoningin leek.

India 2011

India 2011

Poppentheater koekla speelde afgelopen december 2011 met veel succes Het Gouden Ei voor in totaal
1000 kinderen in Auroville, India.Koekla reist jaarlijks af naar India om daar hun kunst te vertonen.
Er is een samenwerking met Auroville, een stad in wording, waar mensen wonen uit alle landen van de wereld. In 2008/2009 waren we hier met ”Little Mook” een Oosters sprookje.

 

”Super puppet show” in India

”Super puppet show” in India

De voorstelling het Gouden ei wordt met veel succes gespeeld
in Auroville , Zuid-India. De dochter van Christina en Gilian, Dariya speelt de rol van het kikkertje.
Dit gaat haar goed af en ze vindt het heel leuk om samen met haar mama te spelen.
De voorstelling vindt plaats in een bibliotheek, waar de scholen naar toe komen, met vervoer
of lopend. Het Gouden ei wordt met vreugde ontvangen, en in een dorp riepen de kinderen:
”’Super puppet show”! Er zijn inmiddels al 10 shows gegeven!

Het Gouden ei naar India

Het Gouden ei naar India

Poppentheater Koekla reist in december a.s. af naar Zuid-India, zij nemen het Gouden ei mee, deze
Russische fabel is met veel succes gespeeld in Nederland. In de maand december zal het Indiase publiek er van genieten.Het decor zal gedeeltelijk in Auroville worden vervaardigd, de poppen worden door het gezelschap zelf meegenomen. Er zal gespeeld worden voor alle kinderen van Auroville. Auroville is een internationale stad in wording, gebasseerd op “human unity”. Er wonen en werken mensen met veel verschillende nationaliteiten.

Jevgeni Bondarenko in Holland

Jevgeni Bondarenko in Holland

Jevgeni Bondarenko was twee weken te gast bij poppentheater Koekla in Edam. Er is twee weken intensief gewerkt aan de nieuwe voorstelling Duimelijntje. Jevgeni bracht ook de poppen voor deze voorstelling mee uit Rusland, die hij zelf met veel gevoel voor perfectie vervaardigde. Christina en Gilian hebben een hele leuke en leerzame tijd gehad met deze”poppenmeester”. De foto is gemaakt bij de Zaanse Schans.

Jevgeni Bondarenko

Jevgeni Bondarenko

Dit is Jevgeni Bondarenko de Russische regisseur en poppenmaker. In augustus 2011 komt hij naar
Nederland. Samen met Christina en Gilian van poppentheater Koekla wordt dan de voorstelling Duimelijntje geregisseerd. Hij neemt ook de poppen van Duimelijntje mee, die gemaakt zijn in Rusland. Op de foto heeft Jevgeni de moederpad in zijn handen die gemaakt is voor Duimelijntje.

Het Gouden Masker

Het Gouden Masker

Jevgeni Bondarenko, de regisseur waar Theater Koekla mee samenwerkt, ontving het Gouden Masker.  De hoogste onderscheiding, die een theatermaker in Rusland kan ontvangen.