Nieuwe voorstelling ''het Spookje''

Vanaf oktober 2017 gaat de allernieuwste voorstelling van Koekla, het Spookje draaien in de theaters, buurthuizen en scholen in Nederland. De poster is getekend door Gerti Jacquet, bekend van de illustraties van de boekjes van Haas.

Het Spookje gaat over Thijs, die niet kan slapen, omdat hij bang is voor spoken. Je weet  maar nooit wat je in het donker tegen kunt komen.. Maar als hij dan een klein Spookje ontmoet, blijkt dat niet eng te zijn, en ze worden vriendjes. En wanneer hij met het Spookje mee gaat naar zijn grote kasteel, ziet hij daar een klein meisje slapen op een bed van rozen.  Dat lijkt wel zijn vriendinnetje Roosje. Waarom wil ze maar niet wakker worden? Lukt het Thijs om haar wakker te maken?  Gebasseerd op het sprookje Doornroosje van de gebroers Grimm.

Na de voorstelling kun je een leuke workshop volgen. Zelf je eigen collage maken met grappige materialen, een spannend werkstuk, want je maakt tekeningen van je engste dromen. Griezeldieren, krokodillentanden, monsters, tovenaars, heksen, spoken en reuzen, alles wat je maar bang kan maken gaan we tekenen. Wie durft?