Select Language

Berichten

Molletje wint 2 awards in China

Molletje Bim heeft 2 awards gewonnen op het China (Nanchong) 2nd Asia-Pacific International Puppetry Festival. Een award voor ‘Style, Design, Costume and making’ en een voor ‘Outstanding programmes’. Er deden 47 groepen mee uit verschillende landen uit o.a Azië, Europa, Australië.

 

Molletje wint 2 awards in China

Molletje Bim gaat naar China

Poppentheater Koekla is uitgenodigd voor het China (Nanchong) 2nd Asia-Pacific International Puppetry Festival. Het Festival vindt plaats in de eerste week van juni 2017. Wij zijn heel blij om met ‘‘Little mole Bim” naar China te gaan! Er zal gespeeld worden in het Engels, maar we gaan onderzoeken of het ook in het Chinees kan.

Molletje Bim gaat naar China

Het Spookje

Vanaf oktober 2017 gaat de allernieuwste voorstelling van Koekla, het Spookje draaien in de theaters, buurthuizen en scholen in Nederland. De poster is getekend door Gerti Jacquet, bekend van de illustraties van de boekjes van Haas.

Het Spookje gaat over Thijs, die niet kan slapen, omdat hij bang is voor spoken. Je weet  maar nooit wat je in het donker tegen kunt komen.. Maar als hij dan een klein Spookje ontmoet, blijkt dat niet eng te zijn, en ze worden vriendjes. En wanneer hij met het Spookje mee gaat naar zijn grote kasteel, ziet hij daar een klein meisje slapen op een bed van rozen.  Dat lijkt wel zijn vriendinnetje Roosje. Waarom wil ze maar niet wakker worden? Lukt het Thijs om haar wakker te maken?  Gebasseerd op het sprookje Doornroosje van de gebroers Grimm.

Na de voorstelling kun je een leuke workshop volgen. Zelf je eigen collage maken met grappige materialen, een spannend werkstuk, want je maakt tekeningen van je engste dromen. Griezeldieren, krokodillentanden, monsters, tovenaars, heksen, spoken en reuzen, alles wat je maar bang kan maken gaan we tekenen. Wie durft?

Het Spookje

Workshop Bijen

Workshop de vrolijke bij

Speciaal voor de voorstelling Kabouter Thijm is er een workshop ontwikkeld over bijen. In de voorstelling is kabouter Thijm imker. Na de voorstelling is het voor de kinderen mogelijk zich te verdiepen in de wereld van de bijen. We gaan aan het werk met bijenwas om eenvoudige poppetjes te maken. Door middel van uitleg en een echte bijenkorf wordt aan het publiek uitgelegd hoe de bijen honing maken.

Workshop Bijen

Nieuwe huisstijl website

Door de grafisch ontwerper Nicola Dehmer is een leuke en vrolijke huisstijl gemaakt. Zij heeft een liefdevolle stijl. Als uitgangspunt heeft zij het slakje van Molletje Bim gebruikt. Ook de achtergrondkleur van de website is aangepast.
Informatie over het werk van Nicola is te vinden op www.dehmer.nl

Nieuwe huisstijl website

Kabouter Thijm

Kabouter Thijm woont in een mooi bloemen huisje. Hij is een imker. Op een dag hoort Thijm een vreemd geluid..
Het is een Varkentje die aan zijn huis knaagt en op zoek is naar onderdak. De Kabouter neemt Varkentje in huis en
leert hem werkjes op de boerderij. Zoals het maken van Honing en verzamelen van voedsel.
Het Varkentje is echter tamelijk lui en wil steeds kattekwaad uithalen met Muis.
Er verdwijnt veel honing de laatste tijd.. Zou buurman Trol dat stiekum doen?
Een verrukkelijke peuter/kleuter voorstelling vanaf 3 jaar.

Kabouter Thijm

Molletje Bim op toernee in het Westland

Poppentheater Koekla heeft een mooie opdracht gekregen om een serie voorstellingen te spelen op de Westlandse scholen in de maanden januari en februari. Het speciale is, dat er niet alleen voor de kleuters opgetreden wordt maar ook voor ouders die met hun peuters naar de voorstelling komen. Dit is een groot succes omdat de ouders dan kennis maken met de school en soms besluiten om hun kind daar in te schrijven.

Molletje Bim op toernee in het Westland

Premiere Kikkerprinses

Op 16 november a.s. gaat de nieuwe voorstelling de Kikkerprinses van poppentheater Koekla in premiere in het Amstelveenspoppentheater. De reacties die we ontvangen na de eerste tryouts zijn erg positief!

Kaarten zijn te bestellen op de website:www.amstelveenspoppentheater.nl

Premiere Kikkerprinses

Nieuwe poppen de Kikkerprinses

Er worden weer prachtige poppen gemaakt voor poppentheater Koekla’s nieuwe voorstelling de Kikkerprinses. De poppen worden gemaakt in Rusland door een team van specialisten. Wij zijn in ieder geval onder de indruk van het vakmanschap waarmee ze gemaakt worden.

De Kikkerprinses

Nieuwe voorstelling; het sprookje de Kikkerprinses, premiere 16 november 2014.

Het verhaal:
Als een mooie prinses in de paleistuin aan het spelen is met een vrolijk konijn is daar plotseling de tovenaar Bis Bis. Hij wil met haar trouwen. Maar de prinses wil niet. Daar is de tovenaar zo boos om dat hij haar betovert in een groene, gladde kikker….wat een schrik. Alleen de juiste prins kan de betovering verbreken. Maar hoe kom je aan een ware prins? Het konijn wil helpen, hij gaat op zoek.
Met behulp van o.a. een bolletje wol, een dikke oma-beer en haar kleinkinderen, weet het konijn de juiste prins te vinden. Zo wordt de betovering verbroken…Arme tovenaar.

Een lentefris, muzikaal sprookje gespeeld met de directe kracht van schitterende handpoppen in een verrassend decor. Voor alle kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar.

De Kikkerprinses

Op tournee Volendam

Deze maand zijn we op toernee in Volendam met Duimelijntje. Op de basisscholen spelen we voor groep 1,2 en 3,
10 voorstellingen. Duimelijntje wordt heel goed ontvangen door de kinderen en de leraren. Wat ons opvalt is hoe muzikaal de kinderen zijn. Het is een feest om hier te spelen!

Op tournee Volendam

premiere Molletje Bim

De nieuwe voorstelling van Koekla wordt erg goed ontvangen in de theaters en op scholen.
De kinderen en volwassenen reageren enthousiast op de kleurrijke avonturen van het aandoenlijke
diertje en zijn vriendjes. Op 27 en 28 oktober zal de premiere plaatsvinden in het Amstelveenspoppentheater. Zondag 28 oktober is uitverkocht maar voor zaterdag 27 zijn nog kaarten.

premiere Molletje Bim

Molletje Bim

Jevgeni Bandarenko is weer bij Koekla in Edam. Hij heeft de poppen meegenomen
die hij gemaakt heeft in Rusland. Het zijn weer juweeltjes van poppen geworden
die met veel gevoel voor smaak en perfectie zijn vervaardigd.
Op dit moment werken Christina, Jevgeni en Gilian nauw samen om deze nieuwe
voorstelling vorm te geven.

Molletje Bim

Nieuwe biggetjes

De poppen; een nieuwe Nif, Naf en Noef zijn met veel liefde vervaardigd in Rusland, door een poppenmaker uit Pskov, Valeri Boldanuk. De oude poppen waren aan vervanging toe, omdat ze al heel veel voorstellingen met veel succes hebben gespeeld, sinds 2003. De voorstelling Nif Naf Noef, gebaseerd op het klassieke sprookje van de 3 biggetjes en de boze wolf, is een van de populairste voorstellingen uit het repertoire van poppentheater Koekla.

Nieuwe biggetjes

Koekla in Tallinn

Poppentheater koekla vloog naar Tallinn (Estland) begin maart.Zij hadden daar een ontmoeting van enkele dagen met  Jevgeni Bondorenko, de regisseur van het gezelschap.
Hij kwam daarvoor uit Pskov in Rusland, wat dicht bij Estland ligt. Er werd gesproken over de nieuw te maken voorstelling: Molletje Bim. Het zal een luchtige en muzikale voorstelling worden voor kinderen vanaf 3 jaar. Met personages als; Het Molletje Bim, een vogeltje, een sluwe kat, Dokter Hond,Slakje, en sprekende bomen. Op de foto zien we Jevgeni met de slak die hij voor de nieuwe voorstelling maakte. Onder winterse omstandigheden met veel sneeuw werd ook de oude stad bezocht, wat op het decor van de Sneeuwkoningin leek.

Koekla in Tallinn

India 2011

Poppentheater koekla speelde afgelopen december 2011 met veel succes Het Gouden Ei voor in totaal
1000 kinderen in Auroville, India.Koekla reist jaarlijks af naar India om daar hun kunst te vertonen.
Er is een samenwerking met Auroville, een stad in wording, waar mensen wonen uit alle landen van de wereld. In 2008/2009 waren we hier met ”Little Mook” een Oosters sprookje.

 

India 2011

Koorenhuis Den Haag 2012

Duimelijntje wordt met heel veel succes ontvangen door de kinderen van Den Haag. Koekla speelt hier vele voorstellingen op de Haagse scholen voor het Koorenhuis. De kinderen van groep 1,2 en 3 zijn enorm geboeid door dit prachtige sprookje, ze zingen en dansen mee, en verliezen geen minuut de aandacht; 50 minuten lang! Op de foto zien we dankbare kinderen van basisschool het Palet die aan het einde van de voorstelling de Blauwe vogel gedag zeggen.

Koorenhuis Den Haag 2012

”Super puppet show” in India

De voorstelling het Gouden ei wordt met veel succes gespeeld
in Auroville , Zuid-India. De dochter van Christina en Gilian, Dariya speelt de rol van het kikkertje.
Dit gaat haar goed af en ze vindt het heel leuk om samen met haar mama te spelen.
De voorstelling vindt plaats in een bibliotheek, waar de scholen naar toe komen, met vervoer
of lopend. Het Gouden ei wordt met vreugde ontvangen, en in een dorp riepen de kinderen:
”’Super puppet show”! Er zijn inmiddels al 10 shows gegeven!

”Super puppet show” in India

Het Gouden ei naar India

Poppentheater Koekla reist in december a.s. af naar Zuid-India, zij nemen het Gouden ei mee, deze
Russische fabel is met veel succes gespeeld in Nederland. In de maand december zal het Indiase publiek er van genieten.Het decor zal gedeeltelijk in Auroville worden vervaardigd, de poppen worden door het gezelschap zelf meegenomen. Er zal gespeeld worden voor alle kinderen van Auroville. Auroville is een internationale stad in wording, gebasseerd op “human unity”. Er wonen en werken mensen met veel verschillende nationaliteiten.

Het Gouden ei naar India

Jevgeni Bondarenko in Holland

Jevgeni Bondarenko was twee weken te gast bij poppentheater Koekla in Edam. Er is twee weken intensief gewerkt aan de nieuwe voorstelling Duimelijntje. Jevgeni bracht ook de poppen voor deze voorstelling mee uit Rusland, die hij zelf met veel gevoel voor perfectie vervaardigde. Christina en Gilian hebben een hele leuke en leerzame tijd gehad met deze”poppenmeester”. De foto is gemaakt bij de Zaanse Schans.

Jevgeni Bondarenko in Holland

Jevgeni Bondarenko

Dit is Jevgeni Bondarenko de Russische regisseur en poppenmaker. In augustus 2011 komt hij naar
Nederland. Samen met Christina en Gilian van poppentheater Koekla wordt dan de voorstelling Duimelijntje geregisseerd. Hij neemt ook de poppen van Duimelijntje mee, die gemaakt zijn in Rusland. Op de foto heeft Jevgeni de moederpad in zijn handen die gemaakt is voor Duimelijntje.

Jevgeni Bondarenko

Het Gouden Masker

Jevgeni Bondarenko, de regisseur waar Theater Koekla mee samenwerkt, ontving het Gouden Masker.  De hoogste onderscheiding, die een theatermaker in Rusland kan ontvangen.

Het Gouden Masker